Menu

Bloopers

Slot VPRO-opname Boeken

Op het einde van de VPRO-opname van het programma Boeken lijk ik boos weg te benen, terwijl ik gewoon niet wist hoe lang ik moest blijven zitten na het gesprek met Jeroen van Kan en enkel daarom plots opsta. Verstrooid als ik soms ben, dacht ik dat een halve minuut blijven zittten voor de aftiteling wel volstond.
Graad van gêne: behoorlijk hoog na afloop. Verwerkingstijd schaamte: redelijk kort. De andere bloopers hier vermeld waren immers erger. 😊

Bekijk het filmpje

Het Groot Dictee der Nederlandse taal

Mijn deelname aan het Groot Dictee der Nederlandse taal verliep aanvankelijk goed, tot ik door een door stress veroorzaakte tunnelvisie plots meende dat de volledige laatste zin als één woordgroep diende te worden geschreven. Als een lange samenstelling waardoor ik tussen al die woorden streepjes zette en zo ongeveer veertien fouten maakte in één en dezelfde zin. Graad van gêne: zeer hoog na afloop. Verwerkingstijd schaamte: schaamtelijk lang! Ik kon toen nog minder goed lachen om mijn flaters.

Inkt morsen op een peperdure designtafel

Ik had de eer om samen met de toenmalige Antwerpse stadsdichter, Peter Holvoet-Hanssen, helemaal verkleed op te treden in het Paleis aan de Meir. Een kunstenaar had speciaal voor die gelegenheid een prachtig bureau ontworpen dat daar zou worden geveild. Het was de bedoeling dat wij, dichters, moesten zitten schrijven aan het bureau onder het oog van het publiek. Ik duwde zo hard op mijn pen dat de inkt door het onderliggend papier op het fragiele houten blad terechtkwam. Peter – ik mag het hier misschien niet zeggen, maar ik doe het toch – snelde mij meteen ter hulp toen ik het hem vertelde en probeerde de inktvlek te verwijderen met wat champagne, waardoor ze alleen nog groter werd!
Geen van ons beiden durfde de organisators van het evenement in te lichten over het incident. Uiteindelijk deed Peter het toch. Hij nam het helemaal voor me op. Ik ben hem er nog altijd dankbaar om. Graad van gêne: hoog. Verwerkingstijd schaamte: toch wel een paar dagen. Peter en ik moeten er nog wel eens om lachen als we elkaar tegenkomen.

Ruth Lasters

Wil jij meer weten over Ruth Lasters of heb je een vraag aan haar of wil je gewoon informatie opvragen? Neem dan contact met haar op via info@ruthlasters.be of ga door naar contact.

Ga naar contact